Vierdaagse vervolgcursus Schematherapie 2 - cluster B, startdatum 13 november 2018 | NIEUW

Inhoud

Schematherapie is effectief gebleken bij de behandeling van de Borderline (BPS), Narcistische en Anti-sociale persoonlijkheidsstoornis en bij cluster C persoonlijkheidsstoornissen. Het behandelen van patiënten met een cluster B persoonlijkheidsstoornis is complex, vaak beladen en emotioneel. Deze cursus richt zich vooral op de behandeling van de BPS. De therapeut moet leren omgaan met het feit dat de meestal instabiele binnenwereld van de patiënt zich ook weerspiegelt in de therapeutische relatie. Deze therapeutische relatie speelt een belangrijke rol in de Schematherapeutische behandeling.

 

Onderdelen in de cursus zijn:

Informatie

Opzet

Deelnemers dienen op de hoogte te zijn van de gehele inhoud van ‘Schemagerichte therapie: handboek voor therapeuten’.
 
Vervolgcursus 2 - cluster B
13, 14, 27 en 28 november 2018
 
Tijden
Dag 1 en 3: 10:00 uur tot 17:15 uur (inclusief pauze)
Dag 2 en 4: 09:00 uur tot 16:15 uur (inclusief pauze)
 
Docent
drs. G.F.V.M. Sijbers
 
Kosten
€ 1.010,- (inclusief het boek: ‘Arntz, A. & Jacob, G. (2012). Schematherapie: een praktische handleiding. Amsterdam: Nieuwezijds’, syllabus, koffie/thee en lunches)
 
Doelgroep
Gz-psychologen, cognitief gedragstherapeuten (i.o.), psychotherapeuten (i.o.), klinisch psychologen (i.o.) en psychiaters die de basiscursus Schematherapie afgerond hebben en die willen leren schematherapie toe te passen bij patiënten met een cluster B persoonlijkheidsstoornis.
 
Accreditatie
wordt aangevraagd bij:
Accreditatie bij het Register Schematherapie wordt conform hun reglement achteraf aangevraagd.