Inschrijven nieuwsbrief Uitschrijven nieuwsbrief Algemene leveringsvoorwaarden Klachtenprocedure
keurmerk keurmerk
zoek

nieuws

19-11-2014

TERUGBLIK Vierde Nationaal symposium 'problematische verzamelaars: van probleem naar uitdaging'

Op 4 november jl. organiseerde CCD voor de vierde keer in samenwerking met stichting Xenophora een symposium over 'Problematische verzamelaars; van probleem naar uitdaging'. Dit symposium werd door de deelnemers beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 7,7.

 

Gemeten aan de reacties was het een geslaagd symposium: "Heel mooi praktisch en interactief", "Positief, goed om dit jaarlijks te herhalen", "Zeer nuttig en belangrijk".

 

03-11-2014

NIEUW! SYMPOSIUM 'SUCCESVOLLE METHODEN IN DE ZORG VERSTANDELIJKE BEPERKING' - 16 JANUARI 2015

Op 16 januari 2015 organiseert Cure & Care Development samen met het Expertisecentrum Verstandelijke Beperking het symposium over “Succesvolle Methoden in zorg Verstandelijke Beperking”.

 

Inhoud
In de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking hebben hulpverleners en cliënten vaak langdurig contact met elkaar. De achtergrond, opleiding en werkervaring van professionals zijn divers. Cliënten vertonen vaak ingewikkeld en moeilijk te doorgronden gedrag en het is niet zomaar duidelijk hoe je als hulpverlener daarmee om moet gaan.


Kennis speelt een grote rol in het samenspel tussen cliënten, professionals en mantelzorgers. Methodisch werken is een belangrijke voorwaarde en biedt structuur. Het draagt eraan bij dat de zorg aan en ondersteuning van mensen met een verstandelijke beperking niet afhankelijk is van een toevallige match van mensen, maar dat men kennis als gemeenschappelijke basis heeft. Er is de afgelopen jaren veel ingezet om ondersteuningsmethoden te ontwikkelen of te verdiepen. Een fors aantal is in het “Handboek Verstandelijke Beperking: 24 succesvolle methoden” gepubliceerd. Dit symposium biedt de mogelijkheid om het boek, samen met de ontwikkelaars, te presenteren.

 

Meer informatie en programma

 

 

TERUGBLIK SYMPOSIUM 'protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten' - 3 juli 2014

Op 3 juli jl. organiseerde CCD naar aanleiding van het verschijnen van het gereviseerde eerste deel van ‘Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten' het gelijknamige symposium. Dit symposium werd door de deelnemers beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 7,9.

 

Gemeten aan de reacties was het een geslaagd symposium: "Inspirerend, zinvol", "Heel nuttig", "Breed van opzet en toch specifiek genoeg".

 

 

Geslaagd symposium 'Hoe overleef ik de basis GGZ'

Op 17 juni organiseerden wij samen met de NVGzP het symposium 'Hoe overleef ik de basis GGZ'. Gemeten aan de reacties was het een geslaagd symposium: “belangrijk actueel onderwerp”, “zeer nuttig”, “goed initiatief over ingewikkelde materie”.

 

Klik hier voor een uitgebreid verslag van deze dag!

  

 

nieuw in ons aanbod

Op 11 november 2014 organiseren wij de workshop 'Autismespectrumstoornissen bij vrouwen'.

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

TERUGBLIK SYMPOSIUM 'FILOSOFIE EN PSYCHOLOGIE' - 15 mei 2014

Het symposium ‘Wat heeft de filosofie de psychologie te bieden’ dat CCD samen met Filosofie Magazine organiseerde op 15 mei jl. werd met een 8.2 gewaardeerd. Er waren sterke optredens en vele interessante thema’s.


Door de thematiek wordt het leven volstrekt serieus genomen, ook de tegenslagen en de drama’s, zonder te verzanden in somberte. Door de combinatie van psychologen en filosofen werden psychische én existentiële kanten belicht, wat het echt bijzonder maakte.
 

 

NIEUWE ONTWIKKELINGEN BIJ CURE & CARE DEVELOPMENT

Het is tot ons genoegen u te kunnen meedelen dat Cure & Care Development (CCD) haar activiteiten uit gaat breiden met de start van een eigen uitgeverij ‘CCD Uitgevers’.

 

Hiervoor hebben wij Monique Oosthoek per 1 mei bij CCD in dienst genomen als uitgever.
Zij heeft 15 jaar ervaring als uitgever van boeken, tijdschriften, protocollen en digitale publicaties voor vak en wetenschap op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Zij houdt zich bezig met het verwerven en verzorgen van publicaties voor de GGz.
Vanzelfsprekend geeft Monique de nieuwe uitgeefactiviteiten vorm vanuit de missie en visie van CCD: met betrokkenheid en liefde voor het vak, voor de auteurs en voor andere betrokkenen waarmee we samenwerken aan kwalitatief hoogstaande publicaties.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen of van gedachten wisselen over een mogelijke publicatie? Neem dan contact op via m.oosthoek@curecare.nl of 026-3684412 of 06-20400277.

 

 

NIEUW! VERVOLGCURSUS COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE BIJ PROBLEMATISCH MIDDELENGEBRUIK (50 UUR)

Op 6 en 13 februari, 6, 13, 20 en 27 maart, 10 en 17 april 2015 organiseren wij de vervolgcursus cognitieve gedragstherapie bij problematisch middelengebruik.

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

NIEUW! VERVOLGcursus schematherapie (25 UUR)

Op 11 en 12 november, 9 en 10 december 2014 organiseren wij de vierdaagse vervolgcursus schematherapie.

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

‘SAMENWERKEN BIJ KANKER’ |tweedaagse basiscursus | nieuw 

Het Behouden Huys organiseert in samenwerking met Cure & Care Development de tweedaagse basiscursus psycho-oncologie voor professionals in de gezondheidszorg: Samenwerken bij Kanker.

Klik hier voor meer informatie!

 

 

 

UITBREIDING OPLEIDINGSAANBOD CCD

Cure & Care Development start met een nieuwe opleiding,  namelijk de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut Kind & Jeugd. Tevens kan CCD op verzoek de benodigde supervisies organiseren.

 

Klik hier voor meer informatie over de eerste basisopleiding K&J.

Klik hier voor meer informatie over de eerste vervolgopleiding K&J.

 

COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE

Onderstaand de brochure voor het complete opleidingstraject cognitieve gedragstherapie.

   

Het complete opleidingstraject cognitieve gedragstherapie