Inschrijven nieuwsbrief Uitschrijven nieuwsbrief Algemene leveringsvoorwaarden Klachtenprocedure
keurmerk keurmerk
zoek

nieuws

TERUGBLIK SYMPOSIUM 'protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten' - 3 juli 2014

Op 3 juli jl. organiseerde CCD naar aanleiding van het verschijnen van het gereviseerde eerste deel van ‘Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten' het gelijknamige symposium. Dit symposium werd door de deelnemers beoordeeld met een gemiddeld cijfer van 7,9.

 

Gemeten aan de reacties was het een geslaagd symposium: "Inspirerend, zinvol", "Heel nuttig", "Breed van opzet en toch specifiek genoeg".

 

 

NIEUW! Symposium 'Bondgenoten: van familie moet je het hebben'

Op 16 oktober organiseren wij in samenwerking met Henk-Willem Klaassen het symposium 'Bondgenoten: van familie moet je het hebben'.

  

In de geestelijke gezondheidszorg is er steeds meer steun voor de gedachte dat het goed is en zelfs noodzakelijk de familie van cliënten bij de behandeling te betrekken.


Tijdens dit minisymposium zullen bevlogen sprekers in korte, creatieve en inspirerende praatjes ingaan op het thema. U ontvangt het boek “Bondgenoten. Hoe familie en hulpverleners in de psychiatrie kunnen samenwerken” van Henk-Willem Klaassen (Boom Psychologie 2014, winkelwaarde € 24,50) gratis.

 

Klik hier voor meer informatie en het programma!

 

NIEUW! Vierde Nationaal symposium 'problematische verzamelaars: van probleem naar uitdaging'

Op 4 november organiseren wij in samenwerking met stichting Xenophora, landelijke werkgroep voor Hoarding het vierde nationaal symposium over 'Problematische verzamelaars, van probleem naar uitdaging'.

  

Iedereen kent wel iemand die meer dan normaal verzamelt. Of misschien bent u zelf wel iemand die moeilijk afscheid kan nemen van spullen.

Verzamelen kan een leuke hobby zijn. Bij problematische verzamelaars is echter geen sprake van ‘leuk‘ verzamelen. Ze verzamelen spullen in zulke hoeveelheden dat zij er onder bedolven dreigen te worden.

 

Problematisch verzamelen is in het buitenland al jarenlang bekend als hoarding disorder. In het classificatiesysteem van de DSM-5 is hoarding disorder als aparte classificatie opgenomen. In Nederland zijn er twee specifieke behandelcentra voor mensen met een hoarding disorder. Verder wordt er onderzoek gedaan, er zijn zelfhulpboeken en websites waarop iedereen de nodige informatie kan vinden.

 

U wordt tijdens dit symposium op de hoogte gesteld van de meest recente bevindingen.

 

Klik hier voor meer informatie en het programma!

 

NIEUW! EERSTE HSK KENNISDAG 2014: 'het versterken van de inhoudelijke waarde van de GGZ'

Op 22 november 2014 organiseert de HSK Groep in samenwerking met Cure & Care Development de eerste HSK Kennisdag over het versterken van de inhoudelijke waarde van de GGZ.

 

Inhoud
Je zou het bijna vergeten, met al die veranderingen binnen de structuren van de geestelijke gezondheidszorg. Professionals houden zich het liefst bezig met de inhoud. Een inhoud die zich ook nog steeds ontwikkelt. Die ook voor verbeteringen of aanpassingen vatbaar is. Vandaar deze studiedag met daarin aandacht voor vernieuwingen, verbeteringen en aanvullingen op de zorg voor de cliënten in de GGZ. Met als uitgangspunt dat deze ontwikkelingen van toegevoegde waarde (kunnen) zijn voor de geestelijke gezondheid van onze cliënten. Onder het (aangepaste) motto: onderzoekt alle dingen maar behoudt het goede.

 

Klik hier voor meer informatie!

 

Geslaagd symposium 'Hoe overleef ik de basis GGZ'

Op 17 juni organiseerden wij samen met de NVGzP het symposium 'Hoe overleef ik de basis GGZ'. Gemeten aan de reacties was het een geslaagd symposium: “belangrijk actueel onderwerp”, “zeer nuttig”, “goed initiatief over ingewikkelde materie”.

 

Klik hier voor een uitgebreid verslag van deze dag!

 

 

NIEUW! SUPERVISORENCURSUS vgcT

Vanaf 14 oktober 2014 organiseren wij een vierdaagse supervisorencursus VGCt.

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

nieuw in ons aanbod

Op 11 november 2014 organiseren wij de workshop 'Autismespectrumstoornissen bij vrouwen'.

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

TERUGBLIK SYMPOSIUM 'FILOSOFIE EN PSYCHOLOGIE' - 15 mei 2014

Het symposium ‘Wat heeft de filosofie de psychologie te bieden’ dat CCD samen met Filosofie Magazine organiseerde op 15 mei jl. werd met een 8.2 gewaardeerd. Er waren sterke optredens en vele interessante thema’s.


Door de thematiek wordt het leven volstrekt serieus genomen, ook de tegenslagen en de drama’s, zonder te verzanden in somberte. Door de combinatie van psychologen en filosofen werden psychische én existentiële kanten belicht, wat het echt bijzonder maakte.
 

 

NIEUWE ONTWIKKELINGEN BIJ CURE & CARE DEVELOPMENT

Het is tot ons genoegen u te kunnen meedelen dat Cure & Care Development (CCD) haar activiteiten uit gaat breiden met de start van een eigen uitgeverij ‘CCD Uitgevers’.

 

Hiervoor hebben wij Monique Oosthoek per 1 mei bij CCD in dienst genomen als uitgever.
Zij heeft 15 jaar ervaring als uitgever van boeken, tijdschriften, protocollen en digitale publicaties voor vak en wetenschap op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Zij houdt zich bezig met het verwerven en verzorgen van publicaties voor de GGz.
Vanzelfsprekend geeft Monique de nieuwe uitgeefactiviteiten vorm vanuit de missie en visie van CCD: met betrokkenheid en liefde voor het vak, voor de auteurs en voor andere betrokkenen waarmee we samenwerken aan kwalitatief hoogstaande publicaties.

 

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen of van gedachten wisselen over een mogelijke publicatie? Neem dan contact op via m.oosthoek@curecare.nl of 026-3684412 of 06-20400277.

 

 

NIEUW! Symposium 'cognitieve gedragstherapie voor mensen die last hebben van geesten, djinns en magie'

Op vrijdag 31 oktober 2014 organiseert Cure & Care Development samen met Stichting Cognitie en Psychose het symposium 'Cognitieve gedragstherapie voor mensen die last hebben van geesten, djinns en magie'.

 

Spoken, duivels, djinns, nāga, winti, brua, zwarte magie, cinler, het boze oog, voodoo, wisi, occultisme, hekserij, en meer. Bijna alle culturen hebben benamingen voor bovennatuurlijke wezens of beïnvloedingsstrategieën die de mensen angst inboezemen en frustreren.

 

Maar nu is er eindelijk een cognitief gedragstherapeutisch protocol verschenen! Speciaal om de mensen te behandelen die hinder ondervinden van die nare geesten en magie. De slachtoffers kunnen daarmee voortaan ook bij de GGZ terecht; ze zijn niet langer slechts toegewezen aan het alternatieve circuit.

 

Meer informatie en het programma vindt u door hier te klikken!

  

 

NIEUW! VERVOLGCURSUS COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE BIJ PROBLEMATISCH MIDDELENGEBRUIK (50 UUR)

Op 6 en 13 februari, 6, 13, 20 en 27 maart, 10 en 17 april 2015 organiseren wij de vervolgcursus cognitieve gedragstherapie bij problematisch middelengebruik.

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

NIEUW! VERVOLGcursus schematherapie (25 UUR)

Op 11 en 12 november, 9 en 10 december 2014 organiseren wij de vierdaagse vervolgcursus schematherapie.

 

Klik hier voor meer informatie!

 

 

Kinderbrochure 2013-2014

Op 4 juli 2013 is onze nieuwe brochure 'Protocollaire en overige behandelingen voor kinderen & jeugdigen met psychische klachten 2013-2014' verschenen. De nieuwe data staan inmiddels op onze website. Hieronder kunt u de digitale versie bekijken.

 

 

‘SAMENWERKEN BIJ KANKER’ |tweedaagse basiscursus | nieuw 

Het Behouden Huys organiseert in samenwerking met Cure & Care Development de tweedaagse basiscursus psycho-oncologie voor professionals in de gezondheidszorg: Samenwerken bij Kanker.

Klik hier voor meer informatie!

 

 

 

UITBREIDING OPLEIDINGSAANBOD CCD

Cure & Care Development start met een nieuwe opleiding,  namelijk de opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut Kind & Jeugd. Tevens kan CCD op verzoek de benodigde supervisies organiseren.

 

Klik hier voor meer informatie over de eerste basisopleiding K&J.

Klik hier voor meer informatie over de eerste vervolgopleiding K&J.

 

COGNITIEVE GEDRAGSTHERAPIE

Onderstaand de brochure voor het complete opleidingstraject cognitieve gedragstherapie.

   

Het complete opleidingstraject cognitieve gedragstherapie