Heb erbarmen Heer, heb erbarmen | Prof. dr. Kees Hoogduin

Inhoud

In Heb erbarmen Heer, heb erbarmen schrijft de auteur in 26 bijdragen over de wonderlijke wereld van de geestelijke gezondheidszorg, over patiënten en professionals, inventieve behandelinterventies, interessant onderzoek én kwak- zalverij. Zijn kritiek op de manier waarop sommige hulpverleners hun profes- sie uitvoeren, komt voort uit het basisprincipe dat elke patiënt recht heeft op een optimale behandeling. Wanneer therapeuten hun patiënten een dergelijk be- schikbare behandeling onthouden, wordt de roede niet gespaard. Het is ech- ter geen louter kritisch geschrift, maar ook een lichtvoetig werk geschreven ter relativering van de zwaarwichtigheid van de geestelijke gezondheidszorg.  

Met bijdragen als ‘De onderbuik van de huisarts als diagnostisch instrument’, ‘Probleemloos vreemdgaan dankzij onderzoek bij de overspelige rietgors’, ‘Richtlijnen tot het verkrijgen van een levenslange arbeidsongeschiktheidsuitkering’ en ‘Professor Sigmund Freud en de symbolische betekenis van damesondergoed’, geeft de auteur virtuoos en zonder omhaal zijn visie op de kwaliteit van de geestelijke gezondheidszorg.  

 

Technische gegevens

ISBN 978 94 92096 012

176 pag.

paperback 

14,8x24 cm.

NUR 895

€ 14,50  | gratis verzending in NL

Auteur(s)

Over Kees Hoogduin
Prof. dr. C.A.L. (Kees) Hoogduin, zenuwarts, is als emeritus hoogleraar Psycho- pathologie verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarnaast is hij adviseur van de HSK Groep en voorzitter van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCt). Hij heeft tal van publicaties op zijn naam staan waaronder: ‘Protocollaire behandelingen voor volwassenen met psychische klachten - deel 1 & 2’, ‘Handboek psychopathologie’, ‘Psychologische interventies bij ongewone stoornissen’ en ‘Zal het ons ooit nog goedkomen: over psychiatrie, psychotherapie en andere ingewikkeldheden’.